Kekszes almás :
Hozzávalók:
1 kg alma
8 dl víz
20 dkg cukor
3 cs. főzni való vaníliás pudingpor
50 dkg háztartási keksz
A tetejére:
3-4 ek. kakaópor
4 ek. porcukor
5 dkg vaj
8-10 ek. víz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük a krémet. A tetejére szintén keksz kerül. A kakaót porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Kekszes Krémes :
Hozzávalók
- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 csomag vanília puding
- 2 tojás
- 7 evőkanál cukor
-1 evőkanál liszt
- 12 dkg margarin
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin
Elkészítés :
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.
Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.
Banános Desszert :
(Sütés nélküli)
Hozzávalók:
25 dkg tejszínhabpor
2,5-3 dl ásványvíz
2-3 evőkanál cukor (ez ki is maradhat)
25 dkg háztartási keksz (édes)
3-4 db banán.
Eszköz: 2 őzgerinc sütőforma.
A tejszínhabport felverni az ásványvízzel, aki szereti édesebben, hozzáadhat izlés szerint 2-3 evőkanál cukrot, de el is maradhat, ha édes háztartási kekszet használunk.
A kekszet apróra tördeljük (nem daráljuk).
A kész tejszínhab 1/3 részét félre tesszük a díszítéshez, a megmaradt 2/3 részbe belekeverjük az összetördelt kekszet, és a karikákra vágott banánt. Keverés közben a banán is még eltöredezik, de így is kell.
2 őzgerincformát kibélelünk folpackkal, (lógjon le a szélein is), a massza felét bele tesszük, kanállal lenyomkodjuk, tejszínhab réteget húzunk rá, majd a maradék masszát ráigazítjuk. A lelógó folpackkot ráterítjük, és hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy a keksz megpuhuljon, az ízek összeérjenek.
Tálcára kiborítjuk, eltávolítjuk a folpackkot, a megmaradt tejszínhabbal bevonjuk, és tetszés szerint díszítjük: reszelt csoki, olvasztott csoki, csoki dara, darált dió. Az őzgerinc bordázat mintákon szeleteljük.
Elkészíthető 30 perc alatt.
Kókusz tekercs :
Hozzávalók:
30 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
1 dl tej
1 evőkanál sötét kakaó
1 evőkanál lekvár
1 teáskanál rumaroma.
Töltelék:
10 dkg Rama margarin
10 dkg reszelt kókusz
10 dkg porcukor
Mindkettőt összekevered, külön-külön persze. Az elsőből nyújtasz egy lapot, kb. fél cm vastagra, és az utóbbival megkened, majd, mint a bejglit összetekered.
Hidegre teszed, hagyod, hogy az ízek jól összeérjenek.
Karikákra - mint a kolbászt - szeleteled.