MENÜ

Házi
Receptek

Csirkemell fetasajttal töltve :

 

A csirkemellet kiklopfolom. Tettem rá kevés vegetát és borsóztam.

A fetasajtot ( én általában Fetakit használok mert nem annyira sós ) kikeverem apróra vágott lilahagymával, borssal, kevés kakukkfűvel, apróra zúzott fokhagymával. 

Mindkét oldalát megsütöm a csirkemellnek és az egyik oldalának egyik felére halmoztam az ízesített fetasajtot. A hús másik felét pedig ráhajtottam. Rövig ideig még sütöm,hogy a sajt egy kicsit megolvadhasson.

 

 

 

Sonkás Melegszendvics :

 

Hozzávalók: valamilyen sonka (szárnyas húsból), tejföl, reszelt sajt (pl. trappista), só, bors,  kenyér, vagy kifli

 
A sonkát apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Ezeket kikeverjük tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és vastagon megkenjük ezzel a krémmel a kenyérszeleteket. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Arányokat tekintve én ennyiből készítettem: 15 dkg sonka, kb. 7-8 dkg sajt, 1 púpos ek tejföl, csipet só és bors

 

 

 

Rántotthús Hasábbal : 

Hozzávalók 3 főre
 
  • 10 vékony szelet csirkemell (kb. 0,5 kg)
  • kevéske liszt
  • csipet só
  • kevés bors

 krumpli                          

1 nagyobb tojás

3 púpos ek liszt

2 gerezd fokhagyma

kevés só és bors

Sütéshez:

  • olaj
Elkészítés
  1. A csirkemell-szeleteket megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Állni hagyjuk, amíg a bundához valót elkészítjük.
  2. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, a fűszereket.
  3. A husik mindkét oldalát előbb egy kis lisztbe forgatjuk, majd a lapcsánka masszába.
  4. Bő, forró olajban kisütjük.

 

 

Asztali nézet