MENÜ

Házi
Receptek

 

Kekszes almás :

Hozzávalók:

1 kg alma

8 dl víz

20 dkg cukor

3 cs. főzni való vaníliás pudingpor

50 dkg háztartási keksz

A tetejére:

3-4 ek. kakaópor

4 ek. porcukor

5 dkg vaj

8-10 ek. víz

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük a krémet. A tetejére szintén keksz kerül. A kakaót porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.

 

 

 

 

Kekszes Krémes : 

 

 

Hozzávalók

- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 csomag vanília puding
- 2 tojás
- 7 evőkanál cukor
-1 evőkanál liszt
- 12 dkg margarin
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin

Elkészítés :

Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.

A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is. 

Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.

 

 

 

 Banános Desszert :

 

 

(Sütés nélküli)

 

Hozzávalók:

25 dkg tejszínhabpor

2,5-3 dl ásványvíz

2-3 evőkanál cukor (ez ki is maradhat)

25 dkg háztartási keksz (édes)

3-4 db banán.

 

Eszköz: 2 őzgerinc sütőforma.

 

A tejszínhabport felverni az ásványvízzel, aki szereti édesebben, hozzáadhat izlés szerint 2-3 evőkanál cukrot, de el is maradhat, ha édes háztartási kekszet használunk.

A kekszet apróra tördeljük (nem daráljuk).

A kész tejszínhab 1/3 részét félre tesszük a díszítéshez, a megmaradt 2/3 részbe belekeverjük az összetördelt kekszet, és a karikákra vágott banánt. Keverés közben a banán is még eltöredezik, de így is kell.

 

2 őzgerincformát kibélelünk folpackkal, (lógjon le a szélein is), a massza felét bele tesszük, kanállal lenyomkodjuk, tejszínhab réteget húzunk rá, majd a maradék masszát ráigazítjuk. A lelógó folpackkot ráterítjük, és hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy a keksz megpuhuljon, az ízek összeérjenek.

Tálcára kiborítjuk, eltávolítjuk a folpackkot, a megmaradt tejszínhabbal bevonjuk, és tetszés szerint díszítjük: reszelt csoki, olvasztott csoki, csoki dara, darált dió. Az őzgerinc bordázat mintákon szeleteljük.

Elkészíthető 30 perc alatt.

 

 

 

Kókusz tekercs :

 

 

Hozzávalók:

30 dkg darált keksz

15 dkg porcukor

1 dl tej

1 evőkanál sötét kakaó

1 evőkanál lekvár

1 teáskanál rumaroma.

 

 

 

 

Töltelék:

10 dkg Rama margarin

10 dkg reszelt kókusz

10 dkg porcukor

 

Mindkettőt összekevered, külön-külön persze. Az elsőből nyújtasz egy lapot, kb. fél cm vastagra, és az utóbbival megkened, majd, mint a bejglit összetekered.

 

Hidegre teszed, hagyod, hogy az ízek jól összeérjenek.

Karikákra - mint a kolbászt - szeleteled.

 

 

 

 

Asztali nézet